کشف سلولهای T و درمان دیابت نوع 1

یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه بریتیش کلومبیا با همکاری مرکز تحقیقات کودک و خانواده بیمارستان کودکان BC به نقش نوعی از سلولهای T در ایجاد دیابت نوع 1 پی بردند. این کشف احتمالاً منجر به  ابداع روش درمانی جدیدی برای بیماران جوان مبتلا به دیابت نوع 1 خواهد شد. در دیابت نوع 1 که به دیابت جوانان معروف است سیستم ایمنی با حمله به سلولهای بتا در پانکراس سبب تخریب این سلولها شده و تولید انسولین در این افراد متوقف می شود، در نتیجه قند خون در این افراد افزایش می یابد.

 دکتر Rusung Tan پروفسور پاتولوژی مرکز تحقیقات کودکان و خانواده مشاهده نمود که  نوع خاصی از سلولهای T به نام سلولهای Th17 که در سال 2005 کشف شدند در کودکانی که به تازگی بیماری دیابت در آنها تشخیص داده شده است، افزایش می یابد.

سلولهای T، گلبولهای سفیدی هستند که در سیستم ایمنی نقش کلیدی را در مبارزه با عفونت بعهده دارند. در افراد سالم سلولهای Th17 سد دفاعی قویی را در برابر باکتریها و ویروسها از طریق هدایت سیستم ایمنی به محل عفونت بطور دقیق در بدن ایجاد می کند. در بیماریهای اٌتوایمیون نظیر بیماری کرون دانشمندان معتقدند سلولهای Th17 دارای نقش تخریبی هستند و برای درمان کلینیکی این بیماری باید به ممانعت از عملکرد سلولهای Th17پرداخت.

دکتر Tan می گوید " افزایش مقدار سلولهای Th17 در بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 نشان می دهد که شاید این سلولها نقش کلیدی در ایجاد این بیماری در جوانان داشته باشد، این اکتشاف دریچۀ جدیدی برای درمان دیابت کودکان با هدف قرار دادن سلولهای Th17 بر روی دانشمندان گشود".

 نتایج این تحقیق در مجلۀ Immunology به چاپ رسیده است.

تصویر مقابل تصویر میکروسکوپی جزایر پانکراس جایی که سلولهای تولید کنندۀ انسولین وجود دارد را نشان می دهد. این تصویر شروع نفوذ گلبولهای سفید (خطوط تیره تر در بخش میانی و راست تصویر) که خیلی از آنها ممکن است سلولهای Th17 باشند، را نشان می دهد.

منبع: www.sciencedily.com